perjantai 21. syyskuuta 2012

Suomi tulee voittamaan tietomallikisan

Jos minusta on kiinni, niin tulemme muutamien vuosien päästä ohittamaan Norjalaiset tietomallinnuksen hyödyntämisessä suunnittelussa ja rakentamisessa.

Jos minusta on kiinni, niin tulemme muutaman vuoden päästä pääsemään alkuvaiheen tavotteiden asettamisesta niiden seuraamiseen läpi rakennusprosessin käyttöönottovaiheeseen ja rakennuksen takuuajankin jälkeiseen ylläpitovaiheesen.

Jos minusta on kiinni, niin voin kertoa, miten suunnitellaan energiataloudellinen, tavoitteet täyttävä rakennus siten, että sen elinkaarikustannukset ovat pienemmät kuin nykyisellä "normaalirakentamisella".

Jos minusta on kiinni, niin tiedän miten tehdään geometrialtaan yhtä tarkka talotekniikan tietomalli kuin jenkkien länsirannikolla IPD-hankkeissa tehdään.

Jos minusta on kiinni, niin pystyn kertomaan sinulle älykkään rakennuksen hyödyistä, miten rakennus tutkii itseänsä ja raportoi, jos sillä sattuu olemaan kuumetta tai pää kipeänä - pumppu ei toimi tms.

Jos minusta on kiinni, tiedän miten tietomallit siirretään kiinteistöjen käyttö- ja ylläpitojärjestelmään sekä tiedän myös, miten niitä ylläpidetään ja päivitetään ko. järjestelmässä.

Onneksi nämä asiat ovat minusta kiinni - tiedän, mitä teen työurallani.

Tutkimushankkeita on suomessa ihan riittävästi menossa, pitää ryhtyä toimeen ja lopettaa raporttien kirjoittelu.

Tarvitsen vain ympärille henkilöitä, jotka uskaltavat ajatella ja toimia.

Tarvitsen vain kehitysrahaa (suomen valtiolta), koodareita, tutkijoita ja insinöörejä.

Tarvitsen vain rohkean rakennuttajan / tilaajan.




( PS. en ole seonnut, viittaan tämän blogin ensimmäiseen viestiin, jossa totean, "LVI-suunnittelija yleensä luulee tietävänsä kaikesta kaiken. Meillä on pieni ego-ongelma" )

Viikon linkki:
http://www.youtube.com/watch?v=1MUKKlhQ9JA&feature=plcp
"Tehtiin, kun osattiin tehdä"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, palautteen kautta saadaan eri näkökulmia