lauantai 15. joulukuuta 2012

McGraw_Hill BIM Smartreport 2012 julkaistu

Erinomainen katsaus tietomallintamisen tilanteeseen jenkkilässä on löydettävissä osoitteesta:
http://analyticsstore.construction.com/index.php/2012-business-value-of-bim-in-north-america-smartmarket-report-59286.html

Ilmaiseksi ladattava julkaisu: "2012 Business Value of BIM in North America SmartMarket Report" on tilastonikkarille erinomainen analysointiapu, kun miettii miten BIM valtaa rakentamiskulttuuria jenkeissä.

Lisäksi julkaisussa on mielenkiintoisia kannanottoja niin HOK:n CEO:lta Patric MacLeamyltä kuin BIMin "Grand Old Manilta" Georgia Institute of Technologyn Digital Building Laboratoryn Proffalta Charles Eastmanilta. Chuckin "BIM Handbook 2nd edition" on jo erinomainen katsaus BIMin mahdollisuuksiin. Kävipä kaveri suomessakin Teklan vieraana viimevuoden puolella - tutustui mm. BIM Handbookissa olleeseen Musiikkitalon arkkitehtuuriin.

Muitakin tuttuja on saanut äänensä julki... muistan kun Calvin Kam vuosituhannen vaihteessa oli suomessa Stanfordin opiskelijana tutkimassa HUT 600 -projektin tietomallinnusta. Hänen raporttinsa aiheesta oli yksi ensimmäisiä maailmassa, joka tutki todellista kohdetta BIMin käytöstä:
http://www.stanford.edu/group/4D/projects/calvin/PM4D.shtml

Calvin valittiin vuosi-pari sitten  (muistaakseni) parinkymmenen Bay Arean henkilön joukkoon, joita pidetään rakennusalan alle nelikymmpisinä menestyjinä, Top-Gun' eina. Onnea bimSCOREn kanssa...

Ja löytyyhän tuolta myös tästäkin blogista tuttu IPD-kohde, eli DPR Constructionin rakentama, Sutter Healthin rakennuttama Castro Valleyn sairaala.

Nyt kaikki lataamaan tätä julkaisua ja ihmettelemään, miten BIM on kehittynyt viimevuosien aikana ameriikan ihmemaassa.

Miksei suomessa kerätä vastaavia tilastoja? Vai kerätäänkö? Kerro mistä löytää.


Kuvitusta julkaisusta

Kanadakin on herännyt...Sairaala runkovaiheessa:

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, palautteen kautta saadaan eri näkökulmia