perjantai 1. helmikuuta 2013

Pilvipalvelut ja tietoturva

En oikein tiedä, miten suhtautua tämäntyyppisin asioihin:



Jokainen itseään kunnioittava ohjelmistovalmistaja on tehnyt jonkinlaisen pilvipalvelun johonkin osaan ohjelmistoansa.

Miettiikö kukaan, menevätkö tietomallit "vääriin" käsiin?

Joku voinee sanoa, että rakennusvalvonnasta ne piirustukset kuitenkin löytyvät, mutta silti - periaate että tiedostot menevät "jonnekin" nyppii ainakin minua.

Ym. videon tyyppisellä ratkaisulla ratkaisisin monta ongelmatapausta, joita minulle on työpuolella kasautunut. Rohkeus ei kuitenkaan riitä niistä kertomaan asiakkaalle.

Pilvipalvelu olisi esim. työmaakäytössä erinomainen ratkaisu integroimaan eri urakoitsijoita käyttämään yhtä ja samaa mallia.

Dropbox, Google Drive, SkyDrive jne. palvelut ottavat mielellään uusia jäseniä vastaan. Viidakkorumpu on sitä mieltä, että "Box" -palvelu olisi tietoturvallisin (? millä perusteella ?)

Pilveen kun laittaa esim. IFC:t niin koko suunnitteluryhmä / työmaa ympäri tellusta voi saada ladattua uusimmat versiot yhdistelmämallista. Hieno juttu, mutta lukeeko isoveli vierestä myös ne jutut?

Jossain päin maailmaa tehdään metrotunneleita tai eduskuntatalon saneerausta - joku nerokas insinööri voi saada arkkitehtiopiskelijan kanssa päähänsä laittaa kuvat jakoon ohi projektipankin, jotta yhteistyö sujuisi paremmin.

Kummankaan firman johto / projektinvetäjä ei välttämättä edes tiedä tästä - ovat vain tyytyväisiä kun homma toimii ja projekti etenee vihdoinkin aikataulussa.

Tiedän, että on olemassa "suojattuja" pilviä. Tietovarastoja, joiden sijainti tiedetään ja jonka käyttö maksaa xxx euroa kuussa.

Kansalaiset; käyttäkää niitä palveluja.



1 kommentti:

  1. Meidän yrityksen pitäisi tuo pilvipalvelu nyt selvittää. AWS konsultti hakusessa. Nimenomaan hyvä varmasti urakoitsijoille ja muille.

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi, palautteen kautta saadaan eri näkökulmia