sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Oppia nuoremmille

Tämän päivän (tai kuukauden) ehdoton huippuhetki oli lukea tänään Hesaria ja sen "Työelämää" osiota:
http://www.hs.fi/paivanlehti/13102013/tyoelama/Matkalla+kallion+uumeniin/a1381550050562 . Linkki aukeaa varmaan vain, jos on muistanut avittaa Sanoma Mediaa taloudellisesti.


Partasen Matti Lemminkäiseltä kertoo mm:
"Vaik­ka olen 66-vuo­tias, en mil­lään malt­tai­si läh­teä eläk­keel­le. Syy­nä on in­to­hi­mo Tie­to­mal­liin, jo­ta olen ol­lut mu­ka­na ke­hit­tä­mäs­sä"

Matti on sen tason asiantuntija, joita tietomallipiireissä pitäisi olla huimasti enemmän. Täydellinen alansa ammattilainen ja siihen päälle tietomallinnuksen ymmärtäminen / kehittäminen.

Olen aina arvostanut ammattitaitoa ja kokemusta ja tuossa on kaveri, jossa ne kaikki kohtaavat toisensa. Ennakkoluulottumuus, yhteistyökyky ja ongelmanratkaisukyvykkyys.

Nähtiin Matin kanssa mennellä viikolla ja keskustelu alkoi heti siitä, että hän haluaa saada kaiken tiedon mitä suunnittelija on tuottanut - riippumatta siitä, onko se keskeneräistä, valmista tai väärää. Oletus tietenkin olisi, että tieto olisi kunnossa mutta ei sekään tuntunut ongelma olevan. Kunhan näkisi jotain mitä ollaan ajateltu ja voisi tehdä oman johtopäätöksen siitä, mitä aletaan rakentaa.

Näin minäkin haluaisin yhteistyön suunnitelijan ja urakoitsijan välillä toimivan. Ei etsitä syyllisiä, ymmärretään että autamme toinen toisiamme. Aivan varmaan näin pysyisi projektit molemmilla osapuolilla taloudellisesti hanskassa.

Valitettavasti sopimustekniikka / oman selkänahan vaaliminen estää tämänkin yhteistyön.

Viikon kuva:
Taitaa olla laiton ruudunkaappaus:

1 kommentti:

  1. Oli kyllä mukava aamu tänään Hesarin kanssa. Hienoa että Matti huomioitu ja lehteen päässyt. Niin moni tässä maassa odottaa viimeiset kymmenen vuotta eläkkeelle pääsyä vailla intoa työn ja sen työkalujen kehittämiseen. Matilla intoa riittää ja ihmisenä mutkaton ja tulee mainiosti juttuun meidän muiden mallintajien kanssa.

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi, palautteen kautta saadaan eri näkökulmia