keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Autodeskin lisenssikäytäntö muuttuu / muuttui

Viimeisen vuoden ajan olen hikoillut tämän jutun kanssa:
http://arksystems.fi/uutinen-autodesk-muutos.htm

Ym. jutussa on (käsittääkseni) vanhaa tietoa, Suiteja voi päivittää vielä kesäkuun loppuun asti.
Täällä blogin kirjoutushetken viimeisin tieto:
http://www.autodesk.com/products/perpetual-licenses/perpetual-licenses-faq

Kyseessä siis Autodeskin muuttuva lisenssikäytäntö. Kesäkuun jälkeen ei myydä enää yksittäisiä lisenssejä / suppareita, vaan ohjelmat pitää ostaa vuokralisenssiperiaatteella.

Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että nyt menee rahaa, jos aiot kasvattaa firmasi henkilökuntaa tai vaihtaa BIM ympäristöäsi Revit -maailmaan.

Softamyyjät varmaan kertovat sinulle hyvät perustelut päivityksen kannattavuudelle, mutta tässä minun vinkkini:

- Jos aiot muutaa AutoCAD ympäristösi Revit ympäristöksi seuraavan 3 vuoden aikana: Osta lisää / vaihda olemassa olevia ACA lisenssejä BDSP lisensseiksi kesäkuun aikana.

Toinen vinkkini on, että osta Autodeskin osakkeita. He tulevat tekemään järjettömän (insane) tuloksen tänä vuonna. Kaikki vähänkin järkeä omaavat firmat tekevät uusia lisenssiostoja / päivittävät vanhoja autocadejä Building Design Suite Premiumiksi.

Mutufaktaa hintapolitiikasta, jos hommaat vuokralisenssin kesäkuun jälkeen:
BDSP paketti vuosivuokra hieman alle 4.000e, 1. lisenssi

Microsoft on ystävä. Autodesk on ystävä. Olen yhtä heidän kanssa. He täydentävät minut.

Revin siitä.

Viikon kuva:
Mielestäni hieno kuva Autodeskiltä koskien lisenssimuutosta: "Minkäs teet, kello tikittää?"


2 kommenttia:

  1. Tämähän on vain hyvää harjoittelua tulevaa varten. Sitten kun tässäkin blogissa hehkutettu pilvipalvelumalli saadaan tosikäyttöön, niin sitten se rahastus vasta alkaakin.
    Ei kai kukaan nyt kuvittele, että noita pilvipalveluita tarjotaan hyvän hyvyyttään ilmaiseksi. Sitten kun sinne on saatu riittävä massa niitä käyttämään, niin niistä voi ryhtyä veloittamaan oikein toden teolla.
    Ohjelmiston peruslisenssimaksullakin homma tietysti onnistuu vie vain vähän pitemmän aikaa. Sanotaan vaikka että verkoston mitoitus veisi tunnin. Ostamalla standart tason tämä tipahtaa 15 minuuttiin. Premium käyttäjät selviävät minuutissa, ja kun latoo rahaa tiskiin tarpeeksi supreme tasoa varten saakin reaaliaikaisen laskennan. Tosin hinnatkin ovat sitten sen mukaiset.

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi, palautteen kautta saadaan eri näkökulmia