lauantai 3. syyskuuta 2011

Betatestausta lisenssirahoilla

On se vaan hienoa olla cad-softafirmojen betatestaajina, maksaen täydet lisenssihinnat ja sen päälle vielä vähän extrajuttuja, joita softafirma on suuressa viisaudessaa halunut firmalta vaatia. (extrat eivät ole tämän blogin aihe, mutta voisi näistä ylimääräisistä maksuistakin jotain joskus kirjoittaa...)

Viimeisin ongelma tuli eteen Autodesk Navisworks 2012 päivitysten kanssa. Eipä se sitten ollutkaan yhteensopiva version 2011 kanssa.

Menin siihen lankaan, että kuvittelin jonkun Autodeskillä avanneen 2011 versiolla tehdyn yhdistelmämallin (nwf, jossa nwc -tiedostoja linkitttynä) 2012 versiolla, mutta taisin olla väärässä. Eivät varmaan olleet avanneet. Tai sitten heillä on laittomat versiot omissa koneissaan, jotka eivät tutki lisenssejä jne.

Tässä hätäisimmille ongelman ydin:
http://beyonddesign.typepad.com/posts/2011/06/nwc-files-cant-be-loaded-in-navisworks-2012-nwfs-.html

Lopputuloksena työpaikallani kaikki 2011 versiolla tehdyt nwffät pitää deletoida, tehdä uudet nwc:t kaikista malleista ja tehdä uudet nwffät, uusilla linkityksillä, uusillä näkymillä, uusilla värityksillä, uusilla animaatioilla jne.

Yhdistelmämallien lukumäärä lähenee sataa, ajallinen menetys arviolta 300 tuntia.

Jälleen sama kysymys: Kenelle saan lähettää laskun?

Navis 2012 julkaistiin muistaakeni huhtikuussa 2011. Miten on mahdollsita, että vieläkään ei ole service packia tähän ongelmaan olemassa...? (Syyskuun 3,  2011).  Mitä softafirmat ajattelevat heidän asiakkaidensa softilla tekevän...? Leikkivän jotain kivoja juttuja?

Voin paljastaa heille salaisuuden. Niillä softilla tehdään töitä. Laitetaan kone aamulla päälle, aukaistaan ohjelmat ja mallinnetaan päivä. Sitten se kone suljetaan ja sama juttu seuraavana aamuna.

Yleensä viikonloppuna kone olisi kiinni, mutta kun softan aiheuttamia ongelmia on pitänyt viikolla selvitellä, voi olla, että pitää vielä tulla viikonloppuna paikkaamaan aikataulua.

Tekla, Graphisoft: tehkää pliis HVAC/E -softa!
Ei se DDS tai Plancal niin hyvä kuitenkaan ole.
Päivitys 9.9.2011:
SP1 on julkaistu.
Asennus lähee "Multilingual" versiona win7 64bit english koneessa hienosti saksankielisenä...:


Saapa nähdä, korjaako se kuvaamaani ongelmaa. Adeskin mukaan korjaa, mutta arvaa uskonko - testataan kunhan pääsen sekoittamaan jonkun projektityöntekijän koneen. Ja sitten asennetaan softia mallinnusajalla taas uudelleen.

4 kommenttia:

 1. Loistava blogi! Kiitos siitä! Tästä aiheesta on aivan liian vähän yleista keskustelua. Tulen varmasti olemaan vakiokävijä täällä. Oma agendani tietotekniikkaan suuntautuneena arkkitehtina on kehittää näitä ohjelmia eteenpäin.

  VastaaPoista
 2. Aivan samaa mieltä Panun kanssa, olen seurannut mielenkiinnolla blogia aivan alkumetreiltä asti. Jatka samaa rataa! Itse toimin yrityksen Solibri pääkäyttäjänä, mallintajana (RAK) sekä tietomallinnusasiantuntijana.

  VastaaPoista
 3. Nostanpa tätäkin ylemmäksi. Päivitettiin pari kuukautta sitten uuteen Navis 2018 versioon. Lopputulos täyttä helvettiä. IFC mallien lataus olemassaoleviin kohteisiin useita tunteja. NWF sucks. Kohteitä yli sata.

  Kenelle voin lähettä laskun? Voisiko joku Autodeskiltä ottaa yhteyttä, niin sovitaan asiat?

  päiväys 5.1.2018

  VastaaPoista

Kerro mielipiteesi, palautteen kautta saadaan eri näkökulmia