perjantai 16. syyskuuta 2011

Revit IFC rajapinta Open Sourceksi

Nyt kuuluu kummia Autodeskin tehtaalta.

Revitin IFC rajapinta on aukaistu ja jokainen pääsee koodaamaan omia lisäyksiä siihen:
http://sourceforge.net/projects/ifcexporter/

Tämä ei ole mikään krakkeriversio, vaan Autodeskin virallinen aukaisu:
“For several years now, our customers have been asking for greater flexibility with the Revit IFC file format output,” said Jim Lynch, vice president, Building and Strategic Technology Group, Architecture, Engineering and Construction Solutions, Autodesk. “The decision to release the Revit IFC exporter code as open source furthers our ongoing commitment to support the IFC standard, and marks the latest demonstration of the Autodesk drive to encourage full data exchange within a Building Information Modelling workflow.”

Suomalaiset "Isot Pojat" latasivat kehitysympäristön - ensimmäinen kommentti oli, että "ei siellä DLL:ssä mitään ollut". No, voipi olla pojat ei vaan osanneet... seurataan mielenkiinnolla kehitystä.
Mielenkiintoiseksi asian tässä tekee myös se, että tunnetusti Revitissä on ollut ehdottomasti huonoin rajapinta IFC-exportissa verrattuna muihin isoihin bim-softiin.
Sanooko Autodesk vuoden päästä, että, "Sorry, ei mahda ongelmille mitään, koska se on open sourcea ja vaikea valvoa jne. käyttäjät ei tee tarpeeksi hyviä rajapintoja..." vai jatkavatko he itse ifc-rajapinnan kehittämistä?
Oletan, että tottakai adesk jatkaa kehittämistä itse, muuten menee pohja pois koko touhulta. Tällä tavalla he saavat hienosti selville, kuka koodari osaa IFC:tä (ja rekrytoida heidät), ja he saavat kenties toivottavasti vihdoinkin toimivaa koodia - ilmaiseksi.
Tunnettuahan on, että AutoCAD Architecturen IFC-kehitystiimi on erillään Revitin IFC-rajapinnan kehitystiimistä. Tai tiimistä on vaikea puhuia, jos yksi kaveri on tehnyt sitä... kohta niitä lienee siis 3-5 kaveria.
Väittäisin tätä systeemiä jopa nerokkaaksi.
Ja voipi olla mahdollisuus jopa siihen, että me loppukäyttäjät jopa hyödymme tästä.

Viikon koodi:
Tämä kuuluu kuulemma IFC-tiedostoja lukevan ohjelman ensimmäisille riville:
"If Revit then End"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, palautteen kautta saadaan eri näkökulmia