perjantai 16. elokuuta 2013

Ammattilaiset CAD-tukipalveluissa

Tässä pieni muistutus kaikille niille, joilla on luulo että suunnittelutoimistossa suunnittelijat pystyvät keskittymään "perustyöhön" koko päivän ajan... välillä lähtee viikosta päivä-pari kun ihmetellään jonkun automaagisen windows -päivityksen tuomia lisäominaisuuksia.

Ongelmana oli se, että eräs softa ei näyttänyt 3D-näkymässä yhtään mitään, vaikka malli oli ladattu ja todettu, että tietosisältöä löytyy. Ao. juttua ennen oli käyty n kappaletta "perusjuttuja" läpi.

Tässä raporttia sähköpostiviesteistä (kursivoidut sanat: softan nimet muutettu):

"Ongelman ydin taisi löytyä, eli kun poistin näytönohjainajurit niin sain softassa A:ssa mallin näkymään, mutta sitten en saanut softaa B:tä käyntiin. Kun ajoin uusimmat näytönohjainajurit, niin softa B lähti päälle mutta softa A ei näytä 3D-mallia."

Sitten parin päivän päästä:

"Jonkunmoinen toimiva ratkaisu saatiin aikaiseksi ”yritys ja erehdys”-menetelmällä. Eli ensin näytönohjain C:n ajuri (v13.4) poistettiin ja asennettiin vanha 12.8 versio (pelkkä GPU-ajuri). Käynnistyksen jälkeen W7:n gadgetit ei toimineet ja testaus osoitti, että softa A toimi kuten pitikin, mutta softa B ei suostunut startaamaan -> 12.8 version asennus ajettiin uudelleen (täysi asennus ilman catalyst control centteriä), bootin ja testauksen jälkeen tilanne sama kuin aiemmin -> asennettiin 12.10 version ajurit ilman CCC:tä ja kas kummaa, softa A ja softa B molemmat toimivat. Windowsin desktop gadgetit eivät bootin jälkeen startanneet vieläkään, mutta tätä ei alettu ratkoa."
 
Eli helppoa, kun sen oikein oivaltaa...
 
Ylläkuvattuja tilanteita IT-kavereilla on viikottain, jollei jopa useamminkin kun firman koko saavuttaa jonkun pisteen.
 
Softavalmistajan tukeen näissä asioissa on kohtalaisen turha ottaa yhteyttä, koska he ovat kiinnostuneet vain oman ohjelmansa toimivuudesta. Sieltä saatu ohje voi sekoittaa toisen softan toiminnan. Ainoa käyttökelpoiseksi jäävä ratkaisukeino on googlettaa foorumeita, etsiä  muita kohtalotovereita ja sen jälkeen lähteä arpomaan koneen asetuksia.
 
Arvonnan oikeaan osumista helpottaa, jos onnetar omaa esim. 15-20 vuoden kokemuksen CAD-tekniikasta. Ja jos tämän päälle kaveri on jostain käsittämättömästä syystä jaksanut tehdä sitä OTO hommana, niin nostan hattua.
 
Viikon vinkkinä:
- mutu perusteella huomioitu, että näin Win 8 julkistuksen jälkihuumassa hardwaretoimittajat ovat alkaneet toimittaa sille optimoituja ajureita, joiden pitäisi "muka" olla myös Win 7 yhteensopivia.
 
Uskoo kuka haluaa.
 
Viikon kuva:

Tyhjää...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, palautteen kautta saadaan eri näkökulmia