perjantai 8. marraskuuta 2013

Systems Engineering

Täytyy myöntää, että olen aika kovapäinen tyyppi.

Minun piti käydä pari seminaaria ja yksi baari-ilta asiaa tekevän henkilön kanssa ennen kuin tajusin, että on olemassa tekniikanhaara nimeltä Systems engineering.

Tajusin vasta kun pari kertaa toistettiin, että: "Tuo tietomallinnus vaikuttaa aika samanlaiselta hommalta kuin mitä minä teen.". Ehkä ympäristössä oli hieman liikaa melua, kun en heti tajunnut.

Jonkuntyyppisen googleselvittelyn jälkeen huomaan, että BIM onkin Systems engineeringiä.

Eli jos BIM on prosessi, niin prosessin toimiminen tarvitsee tavoitteita, vaatimuksia ja niiden todentamista.

Ja mitäpä sanotaan sivuilla http://www.finse.org/systemsengineering.php :
"Systems Engineeringillä tarkoitetaan järjestelmällistä toimintatapaa, jolla pyritään varmistumaan siitä, että järjestelmä tai yleisesti ottaen palvelu, jota ollaan tuottamassa vastaa sille asetettuja vaatimuksia. "

Keski-Euroopan reissujeni perusteella olen ymmärtänyt, että Alankomaissa tämä taiteenlaji on kohtalaisen normaalissa käytössä myös rakennuspuolella. Tai ainakin isommissa kohteissa, joita paikalliset firmat tekevät globaalisti.

Nyt tiedän, mitä aihealuetta selvittelen seuraavat pari vuotta jotta pääsen syvällisempään ymmärrykseen tietomallinnuksen mahdollisuuksista.

Näiden kavereiden termistössä ovat 'kaikki' oikeat sanat: "Integrated Teams, Life Cycle, Requirements, Coordination, Risk Management... jne."

Tästä se lähtee:
http://en.wikipedia.org/wiki/Systems_engineering

Viikon kuva:
Aika tutunnäköisiä ympyröitä






1 kommentti:

  1. Wikipediasta:
    ""The concept from the engineering standpoint is the evolution of the engineering scientist, i.e., the scientific generalist who maintains a broad outlook. The method is that of the team approach. On large-scale-system problems, teams of scientists and engineers, generalists as well as specialists, exert their joint efforts to find a solution and physically realize it...The technique has been variously called the systems approach or the team development method."

    Harry H. Goode & Robert E. Machol, 1957."

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi, palautteen kautta saadaan eri näkökulmia