keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Vierasblogi, kilpailutuksen kauneutta

Törmäsin Pete Sarnivaaran kirjoitukseen julkisen hallinnon tilaamisen ihanuuksista:

http://kaikuhelsinki.fi/fi/blogi/nelj%C3%A4-joululahjatoivetta-kilpailuttajalle#!

Voiko tuota enää hedelmällisemmin sanoa... itse metsästin viime vuonna opintotodistustani, FISE pätevyyttäni, referenssejäni täsmäiskuna tarjouksiin, firman henkilöiden "suoria kuluja", firman henkilömäärää eri osastoilla, osaanko suomea jne. Vain löytääkseni ilmoituksia, että emme ole päässeet jatkoon (no, kyllähän jotain hommia jäi haaviinkin).

Tämän lisäksi ihmeteltiin sitä, että paperissa A on ristiriitaa paperiin B verrattuna ja paperi C selittää asiat erilailla kuin paperissa A. Ihan niinkuin tekemämme suunnitelmat "täydentävät toisiansa", kun löytyy ristiriitoja...

LVI-puolella itsetehdyn kiireen näkee hyvin siitä, että toukokuussa tilataan jäähdytysremonttia ja marraskuussa lämpöjohtojärjestelmien säätösuunnitelmia / kuntokartoitusta.

Jos nuo kuukaudet olisivat toisin päin, niin kaikki säästäisivät. Tilaaja, suunnittelija ja urakoitsija.

Ehdotan, että joku viisas tilaaja keksii systeemin, jossa tarjouspyyntö on max. 20kpl A4 kokoista sivua (tulostettuna kaksipuolisesti 10 sivua paperia), Times New Roman (Arial, windows -järjestelmä, true type font) fonttikoko 10, marginaalit min. 2 cm sivuilla ja ylhäällä, riviväli 1.0, kansilehti sisältyy 20 sivuun ja liiteitä ei saa olla. Referenssipaperit tämän päälle, max. 3 sivua / henkilö)

Tämän päälle erilliset paperit laatuosaamisesta, hinnasta jne. taulukoista, joilla tillaaja pystyy tekemään laatu- / hintavertailun.

Kai ne voisi www-palvelussakin hoitaa, mutta ei nyt kannata olla liian kaukana tulevaisuudessa...

Toistaalta, muutamasta tarjouspyynnöstä olen aika tyytyväinen. Siellä oli kysymys: "Miten aiotte hoitaa tarjouspyyntömme mukaisen suunnittelutehtävän?". Tuohon me suunnittelijat vastaamme yleensa 70 sivuisella liirumlaarumilla.

Tilaajat, laittakaa meille tarjoajille myös samat reunaehdot kuin mitä pyydän Teiltä pari kappaletta sitten...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, palautteen kautta saadaan eri näkökulmia