perjantai 25. helmikuuta 2011

AutoCAD ja Visual Basic

Muistaakseni AutoCAD 2009 version jälkeen Autodesk ilmoitti, että he eivät jatkossa enää tue visual basic rajapintaa ulkopuolisten ohjelmistojen suhteen. 2010 version jälkeen ilmoitettiin, että 2011 versiossa ei enää nähdä VBA rajapintaa.

No, Autodesk teki kuitenkin VBA:n toimivaksi erillisellä asennuspaketilla 2011 versioon. Heidän omien sanojen mukaan suurinpiirtein näin: "Olemme kuunnelleet käyttäjiä, tulemme tukemaan visual basiccia vielä tässä versiossa erillisen asennuspaketin muodossa, mutta sen jälkeen se on loppu"

Katselin juuri autocad 2012beta paketteja ja kas kummaa, VBA palikka on taas asennettavissa.

Ei mene tällaisen pienen BIM Managerin jakeluun, että sanotaan jotain ja tehdään toista. Jos VBA rajapinta ilmoitetaan lopetettavaksi, niin eikö sitä siten lopeteta?

Toisaalta, tähänkin löytyi Autodeskiltä apu. He lupasivat ilmoittaa sivuillansa ohjelmistofirmoja, jotka voivat (maksua vastaan...) muuttaa visual basic koodia muille ohjelmointikielille...

Kuinkahan monta työvuotta on mennyt maailmanlaajuisesti, kun autodeskin softia käyttävät firmat ovat koodanneet tai koodauttaneet toimivia VBA ohjelmanpätkiä dotnettiin, ceesharppiin tai muuhun, autodeskin tällä hetkellä "tukemaan" ympäristöön? Koodauksen lopputuloksena on ollut sama apuohjelma, joka toimii samalla lailla kuin ennenkin. Paitsi että joku koodari on tehnyt muutaman kuukauden töitä koodimuunnoksen kanssa.

Toivottavasti Autodesk tajuaa, että heidän ilmoitustensa perusteella on jouduttu tekemään päätöksiä siitä, miten omien apuohjelmiston käyttöä voidaan jatkaa suunnittelutoimistoissa.

VBA tapauksessa se tarkoittaa koodien muuttamista toiselle ohjelmointikielelle. Ja nyt vaikuttaa siltä, että nämä muutokset ovat olleet kenties turhia?

Kenelle saan lähettää laskun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, palautteen kautta saadaan eri näkökulmia