lauantai 14. tammikuuta 2012

Trimble osti Plancalin

Trimble jatkaa tietomallisoftafirmojen ostoksia. Ensiksi lähti Tekla, sitten Plancal:
http://www.trimble.com/news/release.aspx?id=011212a

Plancal on mielenkiintoinen MEP softa, jossa on mukana laskennat sekä IFC.

Nyt alkaa murenemaan minun unelma siitä, että Trimble olisi ostanut Progmanin ja tunkenut MagiCADin Teklan sisälle...

Tutustuin softaan Frankfurthin ISH2011 messuilla, mutta minulle ei demottu softaa parista pyynnöstä huolimatta... syynä kuulemma se, että softa oli vain saksaksi / ranskaksi ja demoajat eivät osaa englantia. Tuo kielitaidottomuus oli kyllä totta, sillä minulle haettiin pitkin ständiä yhtä kaveria, joka osasi lontoota - tämän kaverin kanssa juteltiin varmaan 20min, mutta silti ei demoa irronnut. Jälkeenpäin ihmettelin, että miksi? Ehkä asiaan vaikutti se, että ilmoitin heti alkuun olevani MagiCAD käyttäjä ja nordic -alue ei ole heidän myyntialueena / tavoitteena.

Se, mitä muiden olan yli softaa kyyläilin korkeajännityssaksantaidoillani, vaikutti kyllä aika hyvälle. Oli nopea, pystyi käyttämään eri valmistajien tuotetietoja ja sisälsi monipuolisia muokkaustoimintoja.

Tuosta kielitaidottomuudesta / markkinastrategiasta kertoo hyvin myös se, että Plancalin englanninkieliset nettisivut on todella syvältä, verrattuna ranskan / saksankielisiin.

Plancal on  tiukasti rakennettu keskieurooppalaiseen suunnitteleutapaan. Pohjoismaisiin markkinoihin ei nykyisellä versiolla ole asiaa. Mutta kuten DDS on osoittanut, matka ei ole enää pitkä.

On mielenkiintoista spekuloida sillä, ostiko Trimble ammattitaitoa vai valmiin MEP-softan? Kehitetäänkö Plancalinsta maailmanlaajuinen softa vai olisiko alustana sittenkin Teklan systeemit..?

Uskon, että 5-10 vuoden sisällä  pääsemme nauttimaan taloteknisestä suunnittelusta ilman tiedostokohtaisia kerrosrajotteita myös Suomessa.

Viikon kuva:
Arviolta 8 vuotta olen pyydellyt Progmania tekemään pdf-tulostusta varten 2D-näkymän, jossa verkostot on väritettynä. Eli saisi työmaalle toimitettua selvempiä värikuvia.
Jossain softissa sellainen kuva näyttää pyörivän ruudullakin...
1 kommentti:

  1. Tekla ja Progman....mielenkiintoinen ajatus.
    Hyvä Tero, mielenkiintoisia tekstejä rakennesuunnittelijankin luettavaksi.

    T. AnttiP

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi, palautteen kautta saadaan eri näkökulmia