torstai 14. kesäkuuta 2012

IFC iPadille

Kaikkien omenahärveleihin perehtyneiden kannattanee seurata firman SVSinnovations kehitystä.

Firman taustalla on vankkaa markkinaosaamista sekä riittävästi propelipäitä tekemään ratkaisuja, joiden uskon olevan todellakin innovatiivisiä firman nimen mukaisesti.

http://www.svsi.fi/

Koska olen vieläkin pystynyt välttelemään Applen tuotteita, en ole päässyt katsomaan, onko heidän iPadille tehty IFC-tiedostojen katseluohjelmisto jo julkaistu (pitäisi löytyä imurointipalvelusta, jos kaikki on mennyt kuten Strömsössä).

Demoja olen nähnyt / kokeillut ja hienolta vaikuttaa. Kenties ei ole tarkoitettu rakennuksia suunnittelevalle insinöörille, mutta jos on kiinteistönvälittäjä tai pitää esitellä kohdetta rakennusalaa tuntemattomalle, niin softa on lupauksia antava.

Miksei sovellu suunnitteluinsinöörille...? Siksi, että se on liian hyvän näköinen. Pintamateriaaleja, varjoja, värejä. Ei näitä asioita ketään viitsi / halua suunnittelumalliin laittaa. Mutta jos katselijana on tilan mahdollinen vuokralainen, niin tottakai pitää olla pientä realistisuutta mukana mallin pyörityksessä.

Yksi kokonaisuuden hieno juttu oli, kun minulle demottiin iPhonen ja iPadin yhteistyötä. Pystyt pyörittämään mallia iPadilla, ja kuvaruutu siirtyy verkkoja pitkin iPhonen näytölle. Kerrankin voitaisiin demota tilanne, että urakoitsija on työmaalla ja katselee omaa iPhoneaan (tai iPadia). Suunnittelija pyörittää konttorilla mallia iPadilla (joka näkyy siis urakoitsijan puhelimessa) ja kertoo samalla, että mitä pitää tehdä jne.

Ehkä pieni reality check pitää tässä tehdä, eli että urakoitsijalla olisi ammattitaito katsella iPhonen ruutua (tai että hänellä edes olisi se olemassa), mutta teknisesti tuo on siis jo nyt mahdollista.

Veikkaan, että tämä on muutaman vuoden päästä realimaailmaa.Uskon vakaasti (ainakin vielä) että 3-5 vuoden sisällä tabletit alkavat vallata työmaita. Ei siis siniset pillerit, vaan kädessä kannettavat Win8, Android, iPad -tuotteet.

Hauska juttu tämän softan kehittäjien asenteesta oli se, että kyselin heiltä "Lisätyn todellisuuden" (AG, Augmented Reality) käytöstä softan yhteydessä. Kommentti oli vähän sen suuntainen, että se on jo nähty, ei ole kiinnostavaa.''

Kuten todettua, välillä propeli voi pyöriä markkinamiehen näkökulmasta väärään suuntaan... tai olla liikaa aikaansa edellä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, palautteen kautta saadaan eri näkökulmia